Kalfsentrecote met gebakken asperges

Kalfsentrecote met gebakken asperges

Smulweb imageSmulweb

Kalfsentrecote met gebakken asperges en egg-in-a-hole aardappels. Gril de asperges en serveer deze met kalfsentrecote gekookte krieltjes en een perfect gekookt ei. Smakelijk!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kalfsentrecote met gebakken asperges op tafel.

  1. Smeer de kalfsentrecotes in met olijfolie en laat ze circa 20 minuten op kamertemperatuur komen buiten de koelkast.
  2. Kook de krieltjes in water met zout tot ze gaar zijn. Giet ze af en houd ze warm.
  3. Kook de eieren in circa 4 minuten. Spoel ze af onder de koude kraan en pel ze.
  4. Snijd de onderkant van de asperges af en meng de asperges met olijfolie. Verwarm de grillpan en gril de asperges op matig vuur beetgaar. Doe ze daarna in een schaal en bestrooi het met zout, peper en limoensap.
  5. Bak de kalfsentrecotes om en om in een koekenpan op matig vuur, ongeveer 3 minuten aan elke kant. Laat ze op een warm bord rusten en dek af met plastic folie.
  6. Halveer de krieltjes, plaats ze in een ring op een bord en druk lichtjes aan. Leg hierop het ei en prak het lichtjes met een vork. Leg de asperges op het bord en hierop de kalfsentrecotes in 3 mooie stukken gesneden.
  7. Bestrooi tot slot het ei met grof gesneden platte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges