Super bonbons met licor 43

Super bonbons met licor 43

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte bonbons zijn zóveel lekkerder dan kant-en-klare. Maak nu heerlijke bonbons met Licor 43 en geniet van deze zoete traktatie. Smelt eerst 2/3 van de chocolade en voeg daarna het restant van de chocolade toe. Vul de holtes van de bonbonvorm met chocolade, vul daarna met een likeur en chocolade mengsel en vul daarna af met de rest van de gesmolten chocolade. Laat minstens 30 minuten in de koelkast afkoelen en serveer dan op een mooie schaal.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Super bonbons met licor 43 op tafel.

  1. Smelt 140 g pure chocolade in stukjes en 140 g witte chocolade in stukjes voor de buitenkant au bain marie (in de kom boven een pannetje met heet water tegen de kook aan, let op zorg dat het water de kom niet raakt!). Voeg van het vuur af het restant 1/3 deel toe en roer tot alles gesmolten is. Voeg een deel koude chocolade toe voor mooie glanzende bonbons met de juiste hardheid. Smelt je alle chocolade in 1x dan worden de bonbons dof en smelten ze snel.
  2. Doe met een theelepeltje wat gesmolten chocolade in iedere holte in de bonbonvorm en draai zo rond dat de hele binnenkant bedekt is. Zet in de koelkast.
  3. Warm in een pan de slagroom en de boter op. Zodra deze kookt zet je het vuur uit en roer je er de likeur en de 150 gram gemengde chocolade door totdat deze helemaal gesmolten is. Laat even afkoelen en indikken en schep de vulling ( 75 gram pure chocolade in stukjes 75 gram melk chocolade in stukjes 15 gram roomboter 70 cl slagroom 3 eetlepels likeur 43) dan in een spuitzak.
  4. Haal de vorm uit de koelkast en vul de holtes met de vulling. Let op vullen tot max. 3/4!!!
  5. Vul af met het restant gesmolten chocolade voor de buitenkant en haal een spatel over de vorm heen zodat de meeste chocoladeresten verwijderd zijn. Zet minimaal 30 minuten of langer in de koelkast om uit te harden.
  6. Druk de bonbons uit de vorm en serveer op een mooie schaal.
eet smakelijk