Leverworst

Leverworst

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf je leverworst! Combineer varkenslever met kruiden en spek om deze heerlijke smaak te creëren. Pocheer het worstje af en serveer het geheel op brood of met een frisse salade.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Varkensdarm

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Leverworst op tafel.

  1. Fruit ui in olie en voeg laurierbladpoeder, piment, selderij, zout en zwarte peper toe. Bak dit tot de geur vrijkomt.
  2. Haal het mengsel van het vuur en roer citroensap erdoor.
  3. Doe de stukjes lever, kruidenmengsel in een keukenmachine en maal tot helemaal glad.
  4. Meng fijn gesneden spek door het levermengsel.
  5. Trek de darm over de mond van een trechter en maak een knoopje aan het einde van darm.
  6. Stop met behulp van de trechter het levermengsel in de darm en maak na elk 10 cm een knoopje. Knip de worstjes vrij van de varkensdarm.
  7. Pocheer de worstjes tot ze gestold zijn. Laat ze afkoelen en serveer ze in hun geheel bij hutspot, snert of snijd ze in plakjes en eet ze op geroosterd brood.
  8. Verwarm olie in een koekenpan en schep juslepels vol van het vloeibare levermengsel in de pan. Bak de onderkant tot de koekjes hanteerbaar zijn en draai ze om met een spatel. Bak nu de andere kant weer bruin.
  9. Ontvet de koekjes op keukenpapier en serveer warm op brood of als lunch met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hutspot