Super lekkere biefstuk met champignon-rode peper-cognacsaus

Super lekkere biefstuk met champignon-rode peper-cognacsaus

Smulweb imageSmulweb

Eet een heerlijke biefstuk in een champignonsaus met een vleugje rode peper en cognac. Bak de biefstuk kort en laat de saus indikken met slagroom en roze peperbessen. Serveer je biefstuk tot in de perfectie en geniet van dit geweldige gerecht.

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Cognac
  • 4 tl Roze Peperkorrels

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Super lekkere biefstuk met champignon-rode peper-cognacsaus op tafel.

  1. Haal de biefstuk plm. 1 uur van tevoren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper het sjalotje.
  3. Verhit de olie in de koekenpan en kruid de biefstuk met peper en zout.
  4. Bak de biefstuk op een hoge warmtebron aan beide zijden snel goed bruin. Haal de biefstuk uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie.
  5. Voeg de boter toe aan het vet in de pan en bak hierin het sjalotje en de champignons plm. 3 minuten al omscheppend.
  6. Blus af met de cognac of vieux en laat heel even inkoken.
  7. Voeg de slagroom en de roze peperbessen toe en laat het geheel op hoge warmtebron wat indikken.
  8. Doe de biefstuk weer in de pan en laat deze in de saus - afhankelijk van hoe jij je biefstuk lust en de dikte van het stuk - nog iets gaarder worden. Bak de biefstuk aan beide zijden nog 2 minuten in de saus en serveer. (Koop je de biefstuk in de supermarkt, dan staat er meestal op het pakje hoe lang de biefstuk moet).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees