- 50 ml Cognac
- 4 tl Roze Peperkorrels
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Super lekkere biefstuk met champignon-rode peper-cognacsaus op tafel.
- Haal de biefstuk plm. 1 uur van tevoren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper het sjalotje.
- Verhit de olie in de koekenpan en kruid de biefstuk met peper en zout.
- Bak de biefstuk op een hoge warmtebron aan beide zijden snel goed bruin. Haal de biefstuk uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie.
- Voeg de boter toe aan het vet in de pan en bak hierin het sjalotje en de champignons plm. 3 minuten al omscheppend.
- Blus af met de cognac of vieux en laat heel even inkoken.
- Voeg de slagroom en de roze peperbessen toe en laat het geheel op hoge warmtebron wat indikken.
- Doe de biefstuk weer in de pan en laat deze in de saus - afhankelijk van hoe jij je biefstuk lust en de dikte van het stuk - nog iets gaarder worden. Bak de biefstuk aan beide zijden nog 2 minuten in de saus en serveer. (Koop je de biefstuk in de supermarkt, dan staat er meestal op het pakje hoe lang de biefstuk moet).