Mini quiches met courgette en geitenkaas

Mini quiches met courgette en geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Met deze mini quiches met courgette en geitenkaas maak je indruk bij je gasten. Heerlijk als hapje bij de borrel of als lichte lunch met een lekkere salade erbij. Snel en gemakkelijk te bereiden dankzij dit recept.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Mini quiches met courgette en geitenkaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  3. Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg.
  4. Vorm van het overgebleven deeg een randje rond het bladerdeeg (zie foto).
  5. Prik het deeg in met een vork. Bak de bladerdeegrondjes circa 5 minuten voor in de voorverwarmde oven.
  6. Druk de binnenkant van het deeg naar beneden.
  7. Snijd de courgette in dunne plakjes (zoveel als je denkt nodig te hebben).
  8. Pel en snipper de knoflook.
  9. Verhit de olie in de koekenpan. Bak de courgettes hierin rondom aan zodat ze wat zachter worden. Bak de knoflook even mee.
  10. Kruid de courgetteplakjes met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat wat afkoelen.
  11. Verdeel de geitenkaas over de bladerdeegrondjes.
  12. Verdeel de courgetteplakjes hierover. Klop het ei los met de slagroom. Maak op smaak met peper en zout. Giet dit over het courgette-geitenkasmengsel.
  13. Bak de quiches circa 12-15 minuten onderin in de hete oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kaas Courgette