Mini quiches met zalm en groene asperges

Mini quiches met zalm en groene asperges

Smulweb imageSmulweb

Mini quiches met zalm en groene asperges, een lekker hartig hapje in mini vormpjes. Ideaal bij een verjaardag, brunch of high tea!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Mini quiches met zalm en groene asperges op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  3. Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg.
  4. Vorm van het overgebleven deeg een randje rond het bladerdeeg (zie foto).
  5. Prik het deeg in met een vork. Bak de bladerdeegrondjes plm. 5 minuten voor in de voorverwarmde oven.
  6. De binnenkant staat nu iets bol. Druk dit naar beneden.
  7. Verwijder een stukje van de onderkant van de asperges. Snij de asperges in 3 of 4 stukken.
  8. Kook ze 3 minuten in water met zout. Laat uitlekken.
  9. Klop het ei met de slagroom tot een gladde massa. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  10. Bekleed het bladerdeeg met de asperges en de gerookte zalm. Strooi er wat dille over.
  11. Giet de eimassa erover en bak de quiches plm. 12-15 minuten onderin de hete oven. (De tijd is afhankelijk van jouw oven!)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges