- 50 g Preischeutjes
- 3 g Worcestersaus
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke stoofpot rundvlees met veel groenten en guinnesbier op tafel.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de wortelen en de prei schoon en snijd in stukken. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken. Maak de bleekselderij schoon, verwijder de draden met een dunschiller en snijd ook in stukken.
- Verhit de olie in de pan en bak hierin de spekblokjes goudbruin. Haal ze uit de pan.
- Kruid het vlees met peper en zout en haal het vlees door de bloem. Doe het vlees in gedeelten in de pan en bak het snel rondom bruin. Haal uit de pan.
- Bak de uien en de knoflook glazig in het overgebleven vet en voeg de rest van de groenten toe. Bak even mee.
- Doe de groenten, laurierblad en tijm bij het vlees en voeg het bier toe.
- Breng alles aan de kook en laat alles op een lage warmtebron sudderen tot het vlees gaar is.