Gebakken (noordzee) schol filets a la meuniere

Gebakken (noordzee) schol filets a la meuniere

Smulweb imageSmulweb

Verse Noordzee Schollen filets met een heerlijke crispy buitenkant en boterachtige smaak. Gebruik geklaarde boter en bloem voor de perfecte textuur en voeg verse peterselie en citroen toe om het af te maken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gebakken (noordzee) schol filets a la meuniere op tafel.

  1. Probeer grote verse Noordzee Schollen te krijgen, strip de huid eraf en fileer ze op de graat of laat het doen door een visboer. Was de filets en dep ze droog met keukenpapier. Doe op elke filet aan beide kanten licht peper en zout.
  2. Neem een grote koekenpan en vul met een dun laagje geklaarde boter. Laat goed heet worden, maar NIET bruin.
  3. Haal elke filet aan beide kanten 2x door de bloem en schud een teveel boven het bord af. Leg zoveel mogelijk filets tegelijk in de pan en bak aan elke kant 2 minuten tot het dikste deel (bij de kop) van de filet gaar is.
  4. Haal de vis eruit en houd warm (in de oven op 80 graden). Bak dan de volgende rondes op dezelfde manier.
  5. Als alle vis klaar is bestrooi dan de filets dan met gesnipperde peterselie.
  6. Doe dan de ongezouten roomboter in de pan. Laat smelten, niet verbranden, en besprenkel over de peterselie op de filets. Ze zien er nu erg mooi uit.
  7. Verdeel ze over de borden en geef er partjes citroen bij. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees