Romige rode kip curry

Romige rode kip curry

Smulweb imageSmulweb

Deze romige rode kip curry is de perfecte warme maaltijd voor een koude winterdag. De smaakvolle combinatie van kokosmelk, tomaten, vissaus en limoensap geeft het gerecht een lekkere zoet-pittige kick. Geserveerd op naanbrood en yoghurt, afgemaakt met verse koriander en gehakte nootjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige rode kip curry op tafel.

  1. Verhit olie in een grote braadpan en fruit ui en knoflook. Voeg peper en gember toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Voeg kip en saus toe en bak opnieuw enkele minuten. Schenk vervolgens kokosmelk en tomatenblokjes erbij. Laat het geheel zachtjes koken totdat de kip gaar is (ca. 15 minuten).
  4. Bak het naanbrood 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Breng de curry op smaak met vissaus en limoensap. Serveer op borden met een flinke schep yoghurt en garneer met verse koriander en eventueel gehakte nootjes. Serveer met het brood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Rode curry Kip curry