Heerlijke gevulde tomaten op italiaanse wijze

Heerlijke gevulde tomaten op italiaanse wijze

Smulweb imageSmulweb

Het lekkerste Italiaanse gerecht: gevulde tomaten op Italiaanse wijze. Gevuld met rijst, gehakt, mozzarella, Parmezaan en tal van kruiden. Breng op smaak en zet ze in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Bekijk de volledige ontvleugelde recept van de gevulde tomaten op onze website.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Honing
  • 100 g Buffelmozzarella
  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke gevulde tomaten op italiaanse wijze op tafel.

  1. Doe 2 royale koppen water in een pan met zout en de laurierblaadjes en breng aan de kook.
  2. Doe al roerend de rijst en 1 el olijfolie erin. Kook rijst al roerend tot hij al dente is. Haal de laurierblaadjes eruit. Rijst al roerend koken duurt ongeveer 10 minuten.
  3. Braad gehakt aan in een koekenpan met olijfolie. Voeg peper, zout en Italiaanse kruiden toe.
  4. Meng het gehaktmengsel met de rijst. Hol de tomaten uit boven een zeef en bewaar het vocht.
  5. Doe het vruchtvlees en pitten van de tomaten bij de rijst. Voeg mozzarella blokjes, half kopje geraspte Parmezaan, oregano en 12 gesnipperde blaadjes basilicum toe. Roer goed door elkaar.
  6. Zet de uitgeholde tomaten op het dekseltje van de tomaten in een ovenschaal in het sap, zo vallen ze niet om. Strooi een snufje zout in elke uitgeholde tomaat en vul royaal met de vulling. Sprenkel er wat extra olijfolie over en strooi wat Parmezaan over.
  7. Zet de schaal in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden en bak ze in 22-25 minuten gaar tot de bovenkant mooi gegratineerd is.
  8. Serveer de gevulde tomaten en geniet van dit heerlijke gerecht!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente