Oranje gewokte crispy en spicy chili kip

Oranje gewokte crispy en spicy chili kip

Smulweb imageSmulweb

Oranje gewokte crispy en spicy chili kip is de perfecte afwijking van de klassieke kippenstoof. Marineer de kip in sojasaus, tomatensaus en heerlijke kruiden voor die extra kick. Gegarandeerd heerlijk, vooral als je van pittig houdt.

25 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Maïzena

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oranje gewokte crispy en spicy chili kip op tafel.

  1. Houd rekening met de marineertijd. Snijd kip in hapklare brokken, niet te klein, niet te groot i.v.m. de garing. Dep kipbrokken droog met keukenpapier of een doek.
  2. Maak snel marinade door 1 el sojasaus te mengen met een halve el tomatensaus en chilisaus. Voeg dan 1 el witte wijnazijn toe en roer door elkaar. Breng op smaak met zout. Marineer kipblokjes hierin en laat een uurtje afgedekt staan.
  3. Kluts eieren. Doe geklutst eimengsel over de kip in de marinade met een halve el maizena. Zorg dat elk blokje kip een laagje heeft. Laat nog een uurtje staan.
  4. Laat marinaderesten uitlekken en bewaar in een ander schaaltje. Doe olie in de wok en frituur kip in kleine porties gaar en krokant. Bewaar.
  5. In de rest van de olie frituur je de groene pepertjes en grof gesneden uien.
  6. Maak dan saus door hetzelfde proces te doorlopen als met de marinade en giet restant, als je wat over hebt erbij. Warm op in de wok en doe er de andere halve el maizena bij met een scheutje water om saus te binden. Doe er dan een mespuntje ve-tsin bij. Goed doorroeren.
  7. Serveer warme kipblokjes met gefrituurde ui en pepers op warme diepe borden en verdeel de saus erover. Voldoende voor 4 personen en heel erg lekker!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte