Tong-zalmrolletjes met botersaus

Tong-zalmrolletjes met botersaus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke, malse tongfilets omwikkeld met gerookte zalm. Geserveerd met overheerlijke botersaus die je zelf thuis kan maken. Een prachtige combinatie van smaken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Tongfilet
  • 20 g Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Tong-zalmrolletjes met botersaus op tafel.

  1. Pel en snipper het sjalotje.
  2. Breng in een pan 1 dl. visbouillon met 1 dl. wijn, vermout, sjalotje, tijm, peterselie en peperkorrels aan de kook en kook het vocht op hoog vuur tot een kwart in.
  3. Zeef het vocht boven een andere pan.
  4. Halveer de tongfilets in de lengte. Besprenkel ze met citroensap en strooi er zout en peper over. Snijd de zalm in 12 lange plakjes en leg ze op de tongfilets, rol ze op en steek ze vast met cocktailprikkers.
  5. Breng in een pan de rest van de visbouillon en wijn aan de kook. Leg de tongrolletjes er voorzichtig in en laat ze tegen de kook aan in ca. 8-10 minuten gaar worden. Het water mag NET NIET bewegen.
  6. Breng het gezeefde vocht met de slagroom aan de kook en kook het geheel in tot sausdikte. Voeg de margarine toe en meng alles op zacht vuur met de staafmixer tot een gebonden saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Neem de tongrolletjes met een schuimspaan uit de pan en leg op vier warme borden elk drie rolletjes. Schenk wat saus rond de tongrolletjes en geef de rest van de saus er in een sauskom bij.
  8. Garneer met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen