Vegetarische burger van zwarte bonen

Vegetarische burger van zwarte bonen

Smulweb imageSmulweb

Zoek je een vegetarische variant op de hamburger? Maak dan deze burger van zwarte bonen! Prak de bonen fijn met ei, paprikacrème en breng op smaak met kruiden en walnotenpoeder. Voeg paneermeel toe om de burgers stevig te maken. Laat minimaal 2 uur rusten in koelkast en bak ze daarna in 8 minuten voor een krokante korst!

25 min bereiden

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Walnoten gepeld, ongezouten
  • 15 g Paprikapuree

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vegetarische burger van zwarte bonen op tafel.

  1. Indien je droge bonen gebruikt, laat deze minimaal 12 uur weken in water en kook ze daarna ongeveer 90 minuten. Giet de bonen af en prak ze goed fijn met ei en paprikacrème tot er geen stukjes meer zijn. Voeg kruiden, peper, zout, bloem en walnotenpoeder toe en prak alles goed door tot het goed gemengd is.
  2. Voeg paneermeel toe totdat je een stevige bal kunt kneden zonder dat er resten aan je handen blijven plakken. Houd het mengsel goed plakkerig.
  3. Verdeel het mengsel in drie gelijke delen en kneed er ballen van. Vorm de burgers naar smaak door de ballen plat te rollen.
  4. Leg de burgers minstens 2 uur in de koelkast en bak ze in ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur in olie of boter, waarbij je ze regelmatig keert, zodat ze een krokante korst krijgen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen