Turkse hummus tahin

Turkse hummus tahin

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Turkse hummus tahin, gemaakt met kikkererwten, tahin, knoflook en citroensap. Op smaak gebracht met hete paprikapoeder en geserveerd met Turks geroosterd brood. Garneer de dip met peterselie en zoete paprikapoeder.

10 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Turkse hummus tahin op tafel.

  1. Laat de kikkererwten uit blik (of glas) uitlekken in een vergiet. Houd een paar kikkererwten apart als decoratie.
  2. Pureer de rest van de kikkererwten in een keukenmachine tot een gladde massa.
  3. Voeg tahin, knoflook, 2 tl olijfolie, 2 tl citroensap en eventueel wat zout toe aan de keukenmachine en meng alles goed.
  4. Meng de hete paprikapoeder door de dip.
  5. Doe de dip in een schaaltje en besprenkel met de rest van de olijfolie en citroensap. Bestrooi met zoete paprikapoeder en komijnpoeder.
  6. Garneer de dip met de achtergehouden kikkererwten en vers gesneden peterselie.
  7. Serveer de dip met Turks geroosterd brood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden