Chutney van asperges en rabarber

Chutney van asperges en rabarber

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zoete, pittige smaakbeleving van asperges en rabarber in één potje. Gebruik het als begeleider van de kaasplank of bij de barbecue als dipsaus.

45 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 30 g Cranberrysap

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Chutney van asperges en rabarber op tafel.

  1. Schil de asperges en de rabarber en snijd stukjes van een halve centimeter.
  2. Snijd de sjalotten fijn.
  3. Bak in een beetje olijfolie de sjalotten glazig.
  4. Doe er dan de stukjes asperge en rabarber bij.
  5. Voeg de edik (witte wijn azijn), citroensap, port en de cranberries toe.
  6. Voeg als laatste de geleisuiker toe.
  7. Laat het geheel 30 tot 40 minuten zachtjes koken tot het een stroperige massa is geworden.
  8. Schep dit in schone potten en draai het deksel goed dicht.
  9. Zet de pot op zijn kop en laat het zo 15 minuten staan.
  10. Draai daarna de pot om en laat het verder afkoelen.
  11. Bewaar de potten bij voorkeur op een koele en donkere plek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Groente Asperges Rabarber