Bloemkoolsoep met baonreepjes

Bloemkoolsoep met baonreepjes

Smulweb imageSmulweb

Een soep van bloemkool, selderij en ui. Verrijkt met boter en op smaak gebracht met een scheutje bouillon, peper en zout. Garneer met crispy bacon voor extra smaakbeleving.

45 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bloemkoolsoep met baonreepjes op tafel.

  1. Pel en hak de ui en knoflook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Schil de bleekselderij en snijd in kleine stukjes.
  2. Verhit de boter in een grote hoge pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes en de stukjes bleekselderij toe en bak deze ongeveer 10 minuten zachtjes aan.
  4. Vul daarna de pan met ca. 1 liter bouillon tot alles onder staat en laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Pureer vervolgens het geheel met een staafmixer en breng op smaak met peper en evt. zout.
  6. Serveer de soep met wat baconreepjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep