Thais stoofvlees

Thais stoofvlees

Smulweb imageSmulweb

Een exotisch stoofgerecht uit Thailand dat zeker in de smaak zal vallen. Rundvlees, sperziebonen, courgette en zoete aardappel gestoofd in tomatensaus en op smaak gebracht met Thaise specerijen. Serveer met rijst en je kunt genieten van een heerlijke reis naar Azië.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Korianderzaad
  • 500 g Runderlende

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Thais stoofvlees op tafel.

  1. Verhit de olie in een stoofpan, bak hierin de ui, knoflook en de specerijen 2-3 minuten.
  2. Voeg het rundvlees toe en bak in 5 minuten rondom bruin.
  3. Doe de tomaten erbij en 250 ml water. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 2,5 uur stoven tot het rundvlees gaar is. Voeg extra water toe als het te droog wordt.
  4. Voeg de sperziebonen, courgette en zoete aardappel toe en stoof nog 15 minuten tot alles gaar is.
  5. Breng op smaak met peper en zout en serveer met rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier