Lente indonesische gele kip curry met mango

Lente indonesische gele kip curry met mango

Smulweb imageSmulweb

Een gele kip curry met een frisse lente touch gemaakt van mango. Het gerecht bestaat uit kip, knoflook, gember, chilipeper, lente ui en mango. Geserveerd met rijst is het een feestmaal waar je zeker van zult genieten!

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lente indonesische gele kip curry met mango op tafel.

  1. Schil en rasp de gember. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes. Pers de knoflook, hak de chilipeper fijn en snijd de lente ui in ringen. Was de kipfilets, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in blokken.
  2. Verhit 2 el olie in een wok. Wok knoflook, gember en chilipeper. Voeg currypasta toe en roerbak totdat het lekker ruikt. Haal uit de pan.
  3. Verhit opnieuw 2 el olie in dezelfde wok en roerbak de kipfilet snel rondom bruin. Doe de gewokte kruidenpasta terug in de pan en roerbak alles goed door elkaar.
  4. Blus af met kippenbouillon, ketjap manis en lichte sojasaus. Voeg langzaam kokosmelk toe en roer goed door.
  5. Voeg als laatste de mango blokjes en lente ui toe. Laat nog enkele minuten pruttelen.
  6. Serveer en geniet van de maaltijd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Kip curry