Chinese kipsate met saus

Chinese kipsate met saus

Smulweb imageSmulweb

Deze Chinese kipsate met saus is een favoriet bij jong en oud. De kipfilet blokjes worden gemarineerd in een pittige marinade, geregen aan prikkers, en gegrild tot ze mooi bruin en krokant zijn. Geserveerd met shiitakes en een heerlijke saus met het weekvocht van de shiitakes.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Sesamolie
  • 30 g Mirin / Rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chinese kipsate met saus op tafel.

  1. Meng de marinade-ingrediënten en meng de blokjes kipfilet erdoor.
  2. Laat de kipfilet blokjes 1 uur marineren en rijg ze daarna aan sateprikkers (zo'n 3 per stokje).
  3. Bak de kipsaté halfgaar in een koekenpan met olie tot deze mooi bruin en krokant is van buiten.
  4. Haal de kipsaté uit de pan en bak de shiitakes kort aan. Voeg de saus met het weekvocht van de shiitakes toe en voeg de halfgare kipsaté toe. Maak alles volledig gaar door de kipsaté regelmatig om te keren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen