Zweedse gehaktballen

Zweedse gehaktballen

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Zweedse gehaktballetjes die je zelf kunt maken! Meng het gehaktmengsel met gefruite ui, bak ze in de pan en laat ze gedurende 5 minuten in de pan zitten met een mengsel van bloem, water, bouillonblokje en crème fraîche. Serveer deze overheerlijke gehaktballetjes met een garnituur van peterselie. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zweedse gehaktballen op tafel.

  1. Snijd de ui fijn en fruit deze aan in een grote pan.
  2. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en meng deze met de hand door elkaar. Voeg de gefruite ui toe aan het gehaktmengsel en draai kleine balletjes van het mengsel. Bak de gehaktballen gaar in de pan, ongeveer 10 minuten.
  3. Leg de gehaktballen apart en voeg vervolgens de boter toe aan de pan. Voeg dan de bloem toe en laat deze een minuut op vrij hoog vuur 'bakken' terwijl je het blijft roeren met een garde.
  4. Voeg nu langzaam het water toe en blijf goed roeren. Voeg, als al het water toegevoegd is, het verkruimelde bouillonblokje toe en roer door totdat de kruimels zijn opgelost. Voeg de crème fraiche toe en roer goed door.
  5. Doe nu de gehaktballen terug in de pan en laat het geheel nog vijf minuten op middelhoog vuur staan. Garneer met peterselie en serveer de Zweedse gehaktballen. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees