Super krokante kip reepjes met parmezaan korst

Super krokante kip reepjes met parmezaan korst

Smulweb imageSmulweb

Super krokante kip reepjes met parmezaan korst uit de oven. Perfect voor liefhebbers van kip en krokant. Heerlijk gemarineerd in kruiden en specerijen, en bedekt met een laagje parmezaanse kaas en paneermeel.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Super krokante kip reepjes met parmezaan korst op tafel.

  1. Neem kipfilets, was ze, droog ze en snijd er reepjes van.
  2. Neem 2 bakjes en zet ze op een witte plank. Doe in het ene bakje de eieren en kluts ze goed door elkaar. Doe in het andere bakje Parmezaan, paneermeel en alle kruiden en specerijen en meng alles goed door elkaar.
  3. Haal de kipreepjes eerst door het bakje met ei en dan door het bakje met paneer-kruidenmengsel.
  4. Neem een bakplaat, leg er bakpapier op en leg de kipreepjes erop. Smelt een beetje boter en verdeel het met een eetlepel over de kipreepjes. Hierdoor wordt de korst mooi bruin en super krokant.
  5. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en schuif de plaat erin. Bak de kipreepjes in 15 minuten mooi bruin en gaar. Let op de dikte van de kip, niet te lang bakken anders wordt het droog. Hoe malser, hoe lekkerder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte