Ietwat gezondere versie van mijn banoffee pie

Ietwat gezondere versie van mijn banoffee pie

Smulweb imageSmulweb

Een taart met een twist! Karamel gemaakt van gecondenseerde melk gemengd met banaan-havermout mengsel op een gebakken bodem. Een laag banaan, gevolgd door karamel en slagroom met als extra touch cacaopoeder. Een heerlijke taart waar je zeker van zult genieten!

120 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 397 g Gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Ietwat gezondere versie van mijn banoffee pie op tafel.

  1. Kook een blikje gecondenseerde melk gedurende 3 uur in een pan met water zodat het blikje onder water blijft staan. Zet het vuur middelhoog.
  2. Bak de taartbodem voor de slagroom.
  3. Snijd bananen in stukjes.
  4. Meng een soepkom havermout met water en een in stukjes gesneden banaan. Verwarm dit ongeveer een minuut in de magnetron en prak het geheel fijn. Breng het op smaak met kaneel. Voeg water toe tot er een smeuïge massa ontstaat en strijk het uit op de taartbodem. Bak de bodem gedurende een half uur op 180 graden.
  5. Haal na 3 uur het blikje gecondenseerde melk uit de pan en laat het zeker 15 minuten afkoelen.
  6. Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de taartbodem.
  7. Open het blikje karamel, roer het goed en giet het gelijkmatig over de banaanlaag. Verdeel met een lepel.
  8. Klop de slagroom stijf in een koude bak. Voeg naar smaak Stevia toe. Schep de slagroom op de banaan-karamel laag en verdeel het mooi.
  9. Strooi met een zeef de cacaopoeder over de slagroom.
  10. Zet de taart nog even in de koelkast zodat de karamel afkoelt.
  11. Enjoy!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart