Romige broccollisoep met wat pit

Romige broccollisoep met wat pit

Smulweb imageSmulweb

Deze romige broccollisoep heeft wat pit en is heerlijk als voorgerecht. De soep is makkelijk te maken met ui, knoflook, broccoli, groentebouillon en crème fraîche. Garneer de soep met wat verse kruiden of andere toppings naar wens.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige broccollisoep met wat pit op tafel.

  1. Doe de olijfolie in een pan en fruit de ui, de knoflook en de peper.
  2. Voeg de broccoli toe, bak even kort mee en blus af met de wijn.
  3. Doe de groentebouillon erbij en roer door.
  4. Kook het geheel 10 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Pureer vervolgens in de blender of met een staafmixer. Als de soep te dik is, voeg dan wat kokend water toe. Voeg indien gewenst zout en/of chilipoeder naar smaak toe.
  6. Roer de crème fraîche door de soep heen.
  7. Verdeel de soep over vier kommen en garneer naar wens.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden