- 150 ml Water
- 0.5 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Thaise gele viscurry met snijbonen en shiitake op tafel.
- Snij de peper en de knoflook fijn.
- Snij de tomaat in kleine blokjes, de snijbonen in schuine reepjes van ca. 0,5 cm en de shiitake in plakjes.
- Snij de kabeljauw in stukken.
- Verhit de rijstolie in een hapjespan of wok.
- Fruit de knoflook, de peper en de groenten (behalve de tauge) kort aan.
- Voeg de kokosmelk en de currypasta toe en roer dit goed door elkaar.
- Voeg het water toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.
- Voeg de vis toe en breng de saus op smaak met de limoensap, de gembersiroop en de Thaise vissaus.
- Laat zachtjes doorkoken tot de vis gaar is (ca. 10 min).
- Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de tauge toe.