Snelle quiche met gehakt feta en tomaten

Snelle quiche met gehakt feta en tomaten

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke en snelle quiche met gehakt, feta en tomaten. Het bladerdeeg wordt opgevuld met een kruimelig gehaktmengsel en daar bovenop een meesterlijke combinatie van eieren, slagroom, tomaten en blokjes feta. Een perfect gerecht voor elke gelegenheid.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Snelle quiche met gehakt feta en tomaten op tafel.

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Neem een pan, doe er olijfolie in en braad daarin de gesnipperde uien en geperste knoflook glazig. Doe gehakt erbij en roerbak kruimelig.
  3. Voeg dan tomatenpuree, paprikapoeder en de kruiden toe. Roer goed door elkaar en breng gehaktmengsel verder op smaak met veel peper en zout.
  4. Neem een kleine schaal, meng eieren en slagroom goed door elkaar en breng op smaak met wat zout.
  5. Leg het bladerdeeg in een springvorm of ovenschaal (kan ook). Laat over de randen hangen en snijd/plak wat bij.
  6. Doe gehaktmengsel in de vorm en verdeel ei/room mengsel daaroverheen. Snijd de tomaten in mooie plakjes en verdeel over de bovenlaag. Brokkel tenslotte het blok feta en verdeel over de tomatenplakjes.
  7. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden met onder- en bovenwarmte en bak 20-25 minuten tot het deeg en bovenlaag mooi goudbruin zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Hartige taart gehakt