Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Snelle quiche met gehakt feta en tomaten op tafel.
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Neem een pan, doe er olijfolie in en braad daarin de gesnipperde uien en geperste knoflook glazig. Doe gehakt erbij en roerbak kruimelig.
- Voeg dan tomatenpuree, paprikapoeder en de kruiden toe. Roer goed door elkaar en breng gehaktmengsel verder op smaak met veel peper en zout.
- Neem een kleine schaal, meng eieren en slagroom goed door elkaar en breng op smaak met wat zout.
- Leg het bladerdeeg in een springvorm of ovenschaal (kan ook). Laat over de randen hangen en snijd/plak wat bij.
- Doe gehaktmengsel in de vorm en verdeel ei/room mengsel daaroverheen. Snijd de tomaten in mooie plakjes en verdeel over de bovenlaag. Brokkel tenslotte het blok feta en verdeel over de tomatenplakjes.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden met onder- en bovenwarmte en bak 20-25 minuten tot het deeg en bovenlaag mooi goudbruin zijn.