Amandelcake met vanille-mascarponecreme en aardbeien

Amandelcake met vanille-mascarponecreme en aardbeien

Smulweb imageSmulweb

Een feestelijke taart: amandelcake met vanille-mascarponecreme en aardbeien. De cake is luchtig door de amandelpoeder en citroenrasp. De crème op basis van mascarpone en slagroom met de echt vanille maken het geheel af. Perfect als dessert of om te trakteren!

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Amandelcake met vanille-mascarponecreme en aardbeien op tafel.

  1. Leg de boter een half uurtje van tevoren uit de koelkast, zodat die zacht kan worden. Mix de boter en de suiker door elkaar. Voeg dan de eieren, bloem, amandelpoeder, bakpoeder en citroenrasp toe en mix ongeveer tien minuten op de hoogste stand, tot het een luchtig mengsel is.
  2. Doe dit in de ingevette bakvorm en bak 30 minuten op 165 graden (heteluchtoven) of 175 graden (elektrische oven).
  3. Roer de mascarpone glad. Voeg de slagroom, suiker en merg van het vanillestokje toe en klop tot het de textuur heeft van stijfgeklopte slagroom.
  4. Verdeel de crème over de cake en leg er de aardbeien op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Aardbeien