Zuid indiase viscurry

Zuid indiase viscurry

Smulweb imageSmulweb

Een pittige en romige curry uit Zuid-India. Gemaakt met kabeljauw, kokosmelk en vergezeld door gebakken sjalotjes en verse korianderblaadjes. Laat je smaakpapillen iets nieuws ervaren met deze heerlijke viscurry.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 Rode peper
  • 175 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zuid indiase viscurry op tafel.

  1. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en fruit hierin de ui tot goudgeel.
  2. Voeg de paprikareepjes, verse chilipeper, knoflook en mosterdzaadjes toe en bak gedurende 2-3 minuten.
  3. Voeg de gemalen koriander, kurkuma, chilipoeder en verse gemberwortel toe en roerbak 1 minuut.
  4. Schenk de kokosmelk en het water erbij, breng onder af en toe roeren aan de kook, zet het vuur laag en laat 8-10 minuten zachtjes pruttelen tot licht ingedikt.
  5. Breng op smaak met zeezout of vissaus en voeg de stukken kabeljauw toe, schep voorzichtig om.
  6. Zet het vuur zo laag mogelijk, doe een passend deksel op de wok en laat de curry 4-5 minuten zachtjes smoren.
  7. Bak in de tussentijd de sjalotjes goudbruin en knapperig in de kleine koekenpan.
  8. Strooi de gebakken sjalotjes en een handvol verse korianderblaadjes over de viscurry.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry