Lente asperges met tomaat en spinazie gebakken

Lente asperges met tomaat en spinazie gebakken

Smulweb imageSmulweb

Een fris lente recept van asperges met tomaat en spinazie, omwikkeld met heerlijke Parma ham en overgoten met een eierdooier-roomkaas mengsel. Perfect als lunch of diner voor elk seizoen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Pruim Tros Tomaat

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Lente asperges met tomaat en spinazie gebakken op tafel.

  1. Neem verse spinazie, blancheer deze 2 minuten in kokend zout water. Laat goed uitlekken en breng op smaak met peper, zout en een snufje chilipoeder.
  2. Snijd de eindjes van de asperges weg, schil ze en snijd de tomaten in blokjes. Meng de eierdooier met slagroom, tomatenblokjes, oude- en Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Kook de asperges in zout water met de boter en suiker in 15 minuten gaar.
  4. Neem een ovenschaal, verdeel de helft van de spinazie gelijkmatig over de bodem. Leg de parma ham op een snijplank, verdeel daarover de andere helft van de spinazie. Leg daarop kruiselings 3 tot 4 asperges en wikkel de ham eromheen. Herhaal dit tot de ham en asperges op zijn en leg ze in de ovenschaal.
  5. Verdeel het tomaten-kaasmengsel over de asperges en ham.
  6. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde heteluchtoven op 200 graden in het midden en bak 10-14 minuten tot het mooi goudgeel is.
  7. Serveer direct warm op borden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Spinazie