Krokante rösti

Krokante rösti

Smulweb imageSmulweb

Dit recept voor krokante rösti is een variatie op de traditionele Zwitserse rösti. Je maakt deze variant met een klein beetje koffiemelk: knapperigheid gegarandeerd. Serveer het naast een stukje vlees en wat groenten of geniet van de eenvoud van krokante aardappel.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Krokante rösti op tafel.

  1. Schil de aardappelen, was ze onder de koude kraan en dep ze droog met een keukendoek of keukenpapier. Rasp de aardappelen boven een schaal. Meng de bloem en koffiemelk in een andere schaal. Voeg gesnipperde ui en de eieren toe en roer alles door elkaar.
  2. Laat de geraspte aardappels goed uitlekken. Voeg de aardappelrasp toe aan het eimengsel en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar.
  3. Verhit olie in een koekenpan op hoog vuur. Schep de rösti met een lepel in de pan. Bak in 2 tot 3 minuten per kant krokant en goudbruin. Neem de krokante rösti uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rosti