Asperges met schwarzwalder schinken gambas en gorgonzolasa

Asperges met schwarzwalder schinken gambas en gorgonzolasa

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht met asperges om te serveren bij het diner. Gekookte asperges met stukjes Schwarzwalder ham en garnalen bedekt met romige gorgonzolasaus versterkt door verse kruiden. Geniet van het bezoek aan de lokale markt om alle ingrediënten te verzamelen en bestel de rest bij Jumbo!

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Asperges met schwarzwalder schinken gambas en gorgonzolasa op tafel.

  1. Schil de asperges.
  2. Snijd de ham in stukjes.
  3. Snijd bieslook, peterselie en basilicum fijn.
  4. Kook het ei hard (optioneel).
  5. Kook de asperges.
  6. Doe de room in een pannetje en laat de gorgonzola hierin langzaam smelten. Voeg de verse kruiden toe en wat zout en peper. Voeg de garnalen toe. De saus is klaar wanneer de garnalen gaar zijn.
  7. Leg de asperges op een bord en strooi de ham eroverheen. Schenk de saus met garnalen eroverheen. Je kan een beetje verse kruiden bewaren om er overheen te strooien.
  8. Serveer eventueel het hard gekookt ei erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges