Captains dinner met pittige eieren

Captains dinner met pittige eieren

Smulweb imageSmulweb

Een eenvoudig en smaakvol gerecht met pit! Kapucijners, uiringen en de Captains dinner. Heerlijk gekruid met onder andere sambal, knoflook en ketjap. Geserveerd met pittig gekruide, in saus gestoofde eieren. Lekker met zoet-zuur, extra sambal, seroendeng en gebakken uitjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Captains dinner met pittige eieren op tafel.

  1. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de uiringen hierin lichtbruin en krokant.
  2. Verhit in een steelpan 2 eetlepels olie en bak hierin de sjalot en de knoflook.
  3. Voeg de sambal en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  4. Voeg de ketjap toe en 250 ml water en roer tot een gladde saus.
  5. Schep de kapucijners door de uienringen in de koekenpan en verwarm ze 5-6 minuten goed door tot ze beetgaar zijn.
  6. Pel de eieren, leg ze in de pittige saus en verwarm ze 3-4 minuten zachtjes.
  7. Doe de kapucijners in een voorverwarmde schaal.
  8. Schep de eieren met de saus in een ruime kom.
  9. Serveer de kapucijners en de eieren met schaaltjes zoet-zuur, extra sambal, seroendeng en gebakken uitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei