- 3 Salieblad
- 250 g Groene asperges
Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Pasta risottata op tafel.
- Breng de kipfilets in de bouillon aan de kook en kook in 10-12 minuten zachtjes gaar.
- Neem de kipfilet uit de bouillon en laat iets afkoelen.
- Trek de kipfilet in stukjes uit elkaar.
- Verhit intussen de olijfolie in een hapjespan.
- Fruit hierin de sjalot met de knoflook en de salie 1 minuut.
- Schep er de ongare pasta door en verwarm 1 minuut.
- Schenk voldoende van de hete kippenbouillon bij de pasta tot deze net is bedekt.
- Kook de pasta in ca. 15 minuten onafgedekt beetgaar (in ieder geval iets langer dan op de verpakking staat aangegeven).
- Laat de bouillon zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg een extra scheut bouillon toe zodat de pasta net is bedekt.
- Voeg na 10 minuten de courgette en de asperges toe.
- Laat de pasta de bouillon bijna volledig opnemen totdat de pasta bijna beetgaar is (proef regelmatig!).
- Reken op ca. 1 liter hete bouillon.
- Neem de pan van het vuur.
- Schep de kipfilet, de mascarpone en de helft van de Parmezaan door de pasta.
- Voeg peper naar smaak toe.