Pasta risottata

Pasta risottata

Smulweb imageSmulweb

Proef Italië in dit gerecht: pasta risottata met kip, mascarpone, Parmezaan, en veel extra lekkers zoals courgette en asperges. Beetgaar garen en regelmatig roeren, en af en toe een scheut bouillon toevoegen. Serveer met extra kaas.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Salieblad
  • 250 g Groene asperges

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Pasta risottata op tafel.

  1. Breng de kipfilets in de bouillon aan de kook en kook in 10-12 minuten zachtjes gaar.
  2. Neem de kipfilet uit de bouillon en laat iets afkoelen.
  3. Trek de kipfilet in stukjes uit elkaar.
  4. Verhit intussen de olijfolie in een hapjespan.
  5. Fruit hierin de sjalot met de knoflook en de salie 1 minuut.
  6. Schep er de ongare pasta door en verwarm 1 minuut.
  7. Schenk voldoende van de hete kippenbouillon bij de pasta tot deze net is bedekt.
  8. Kook de pasta in ca. 15 minuten onafgedekt beetgaar (in ieder geval iets langer dan op de verpakking staat aangegeven).
  9. Laat de bouillon zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg een extra scheut bouillon toe zodat de pasta net is bedekt.
  10. Voeg na 10 minuten de courgette en de asperges toe.
  11. Laat de pasta de bouillon bijna volledig opnemen totdat de pasta bijna beetgaar is (proef regelmatig!).
  12. Reken op ca. 1 liter hete bouillon.
  13. Neem de pan van het vuur.
  14. Schep de kipfilet, de mascarpone en de helft van de Parmezaan door de pasta.
  15. Voeg peper naar smaak toe.
eet smakelijk