Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Pastitio (griekse gehaktschotel met pasta) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zachtjes 3 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak het al roerend in een paar minuten rul en bruin.
- Doe de tomaat, suiker, peterselie, oregano, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel erbij en roer goed.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en laat afgedekt ca. 15 minuten zachtjes stoven.
- Kook intussen de pasta beetgaar en giet af in een vergiet.
- Verdeel de pasta over de bodem van een ovenschaal.
- Klop de eieren, yoghurt en feta door elkaar en voeg zout en peper toe.
- Schenk driekwart van het mengsel over de pasta en schep het een beetje door elkaar.
- Schep het gehaktmengsel over de pasta en schenk er de rest van het yoghurtmengsel over.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de pastitio in 30-40 minuten in de oven tot hij mooi bruin van boven is.