Kersen recepten
Zelf Kersen gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Kersen recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 150 ml slagroom
- 250 g mascarpone (bakje)
- 50 g poedersuiker
- 100 g speculaasjes
- 1 kopje koffie (afgekoeld)
- 430 g vlaaivulling kersen
- 1 (hand)mixer
- 1 schaal van 20x15 cm
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Snelle speculaastiramisu met kersen op tafel.
- Klop de slagroom stijf met de mixer. Roer de mascarpone los en spatel de mascarpone en poedersuiker door de slagroom.
- Verdeel een laagje speculaasjes over de bodem van de schaal, zorg dat de gehele bodem bedekt is. Besprenkel de koekjes met de helft van de afgekoelde koffie. Doe dit bijvoorbeeld met een lepeltje, zodat de koekjes niet te nat worden.
- Verdeel de helft van het slagroom-mascarponemengsel over de speculaasjes. Verdeel hierover nog een laagje met speculaasjes en besprenkel deze met de overige koffie. Verdeel hierover de rest van het slagroom-mascarponemengsel.
- Zet de schaal minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Verdeel vlak voor het serveren de vlaaivulling over de tiramisu.