Kip puttanesca

Kip puttanesca

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke Kip puttanesca. Malse kipfilets uit de oven met een Italiaanse ansjovissaus, kerstomaatjes en kappertjes. Gemakkelijk te bereiden en gegarandeerd een succes bij de gasten. Serveer met knapperig brood of een pasta naar keuze.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.25 tl Chilivlokken

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kip puttanesca op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bestrijk de kipfilets met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met 1 theelepel gedroogde oregano, een snuf chilivlokken, zout en peper.
  3. Leg de kipfilets op een bakplaat en bak ze in 30 minuten in de oven tot de kip gaar is.
  4. Laat de kipfilets losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  5. Halveer 250 gram kerstomaatjes.
  6. Doe alle tomaten in een steelpan met de ansjovis, olijven, knoflook, kappertjes, oregano, chilivlokken en de rest van de olie.
  7. Leg het deksel op de pan en laat op middelhoog vuur onder af en toe roeren 10 minuten koken of tot de tomaten zacht zijn.
  8. Roer het grootste deel van de peterselie erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte