Ierse beef and guiness stew pie

Ierse beef and guiness stew pie

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Irish Beef and Guinness stoofpot in een hartige bladerdeegkorst. Het perfecte comfortfood voor een koude avond. Rundvlees, groenten, spekjes, Guinness bier en Provençaalse kruiden zijn langzaam gestoofd om smaakvolle vulling te creëren, terwijl de bladerdeegkorst het afmaakt voor een smaakvolle traktatie.

120 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Croma roerbak oliemelange olijf

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ierse beef and guiness stew pie op tafel.

  1. Bak de spekblokjes in een braadpan op laag vuur in circa 5 minuten zachtjes. Haal de spekblokjes uit de pan. Bak de uien in het achtergebleven bakvet (eventueel met wat olijfolie toegevoegd) op laag vuur goudbruin in circa 5 minuten. Snijd ondertussen de sukadelapjes in blokjes van circa 2 x 2 centimeter. Bestrooi de blokjes met zout en peper, haal ze door de bloem heen en bak ze in het achtergebleven bakvet met croma in circa 5 minuten rondom bruin.
  2. Voeg de Provençaalse kruiden, spekblokjes, uien, knoflook, winterwortel en bleekselderij toe aan het stoofmengsel en verwarm het Guinness bier in een steelpan. Schenk het bier in het stoofmengsel en voeg indien nodig water toe totdat het gehele stoofmengsel bedekt is. Laat het stoofmengsel op laag vuur, met deksel op de pan, circa 2 uur stoven. Roer het vlees om de 30 minuten.
  3. Na 2 uur stoven, roer de helft van de kaas door het vlees. Zet de oven 20 minuten voor het einde van het stoven aan op 190 graden.
  4. Voor een grote ovenschaal: Maak een rechthoekige lap van het bladerdeeg, iets groter dan de schaal. Verdeel het stoofmengsel in de ovenschaal en leg de deeglap op de vulling. Maak van het overhangende deeg een opstaande rand en smeer het deeg in met ei. Strooi de rest van de kaas eroverheen en maak gaatjes in het deeg. Bak het gerecht in 30 minuten goudbruin in de oven.
  5. Voor kleine ovenschaaltjes: Maak een afdruk van het schaaltje in het bladerdeeg en smeer het bladerdeeg in met ei. Strooi de rest van de kaas eroverheen en bak de bladerdeeg afdrukjes in 30 minuten goudbruin in de oven. Laat het stoofmengsel 30 minuten langer stoven in de pan. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en leg hierop het bladerdeeg.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart