Mars mousse

Mars mousse

Smulweb imageSmulweb

Maak een heerlijk luchtige Mars Mousse dessert met vloeibare slagroom, verse eieren, cacao en natuurlijk Mars chocolade. Decoreer de schaaltjes met extra plakjes Mars.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mars mousse op tafel.

  1. Breek de Marsen in stukjes en doe ze met 50 milliliter vloeibare slagroom, de cacao en een snufje zout in een metalen mengkom.
  2. Smelt het marsmengsel boven een pan met kokend water totdat het helemaal vloeibaar is (au bain marie).
  3. Haal het mengsel van het vuur wanneer het helemaal gesmolten is en laat het iets afkoelen.
  4. Split de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije mengkom. (De eidooiers kun je in een schaaltje in de koelkast bewaren voor een ander gerecht).
  5. Klop de eiwitten met een mixer stijf op. Zorg dat alles goed hygiënisch en vetvrij is zodat je eiwitten goed schoon zijn en mooi opkloppen.
  6. Klop de rest van de slagroom (125 ml) in een aparte kom zonder suiker zacht en luchtig op.
  7. Spatel voorzichtig de slagroom en de opgeklopte eiwitten door het gesmolten mars-mengsel. Let op! De volgorde is hier belangrijk, dus slagroom + eiwitten door de chocolade en niet andersom.
  8. Giet de mousse in 4 tot 6 schaaltjes en laat het minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
  9. Snijd een extra Mars in plakjes en decoreer daarmee je bakjes chocolademousse.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Zuivel