- 750 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke De lekkerste kippenragout van alma op tafel.
- Zet de kippenpoten op met koud water en zout.
- Breng het geheel aan de kook. Schep het schuim wat ontstaat eraf.
- Laat de kip op een lage warmtebron zachtjes koken totdat het gaar is.
- Haal het kippenvlees van de botten en snijd het klein. Bewaar de bouillon voor de ragout.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een pan.
- Bak de gesnipperde ui zacht en glazig in de pan.
- Voeg in een keer de bloem toe en roer goed. Laat het plm. 2 minuten even bakken.
- Voeg nu beetje voor beetje de bouillon toe totdat je een gebonden ragout krijgt. Blijf goed roeren om klonten te voorkomen.
- Doe de champignons en de soepgroenten erbij. Laat even (plm. 3 minuten) mee pruttelen.
- Voeg het kippenvlees toe en breng op smaak met peper, zout en maggi of worcestersaus.
- Als de ragout te dik is, voeg dan nog wat bouillon toe.