De lekkerste kippenragout van alma

De lekkerste kippenragout van alma

Smulweb imageSmulweb

De lekkerste kippenragout van alma! Heerlijk malse kip in een gebonden saus met champignons en soepgroenten. Op smaak gebracht met peper, zout en maggi of worcestersaus. Serveer met stokbrood en smullen maar!

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke De lekkerste kippenragout van alma op tafel.

  1. Zet de kippenpoten op met koud water en zout.
  2. Breng het geheel aan de kook. Schep het schuim wat ontstaat eraf.
  3. Laat de kip op een lage warmtebron zachtjes koken totdat het gaar is.
  4. Haal het kippenvlees van de botten en snijd het klein. Bewaar de bouillon voor de ragout.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  6. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een pan.
  7. Bak de gesnipperde ui zacht en glazig in de pan.
  8. Voeg in een keer de bloem toe en roer goed. Laat het plm. 2 minuten even bakken.
  9. Voeg nu beetje voor beetje de bouillon toe totdat je een gebonden ragout krijgt. Blijf goed roeren om klonten te voorkomen.
  10. Doe de champignons en de soepgroenten erbij. Laat even (plm. 3 minuten) mee pruttelen.
  11. Voeg het kippenvlees toe en breng op smaak met peper, zout en maggi of worcestersaus.
  12. Als de ragout te dik is, voeg dan nog wat bouillon toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte