Grieks gehaktbrood

Grieks gehaktbrood

Smulweb imageSmulweb

Met dit gehaktbrood waan je je even in Griekenland. Het gehaktbrood is gevuld met gekookte eieren, champignons, paprika en ui en smaakt heerlijk met gesmoorde tomatenpuree. Snel en gemakkelijk in de oven!

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 g Tomato frito

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Grieks gehaktbrood op tafel.

  1. Snijd de champignons in plakjes, de paprika in blokjes en snipper de rode ui. Bak ze in wat olijfolie.
  2. Snijd het knoflookteentje fijn.
  3. Kook ondertussen 5 eieren hard.
  4. Meng het gehakt met het champignons, ui, paprika mengsel, twee eieren, 1/3 van het pakje tomatenpuree, het fijngesneden knoflookteentje en het paneermeel. Voeg naar smaak peper, zout en Italiaanse kruiden toe.
  5. Verwarm ondertussen de rest van de tomatenpuree met het verkruimelde bouillonblokje.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Leg het gehakt op een vel bakpapier en druk het tot een rechthoek. Leg de 5 gekookte eieren boven op het gehakt, en vouw het gehakt dicht. Druk de naadjes dicht.
  8. Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal en giet de tomatenpuree erover. Bak het geheel gedurende ongeveer 50-60 minuten in de oven op 200 graden.
  9. Kali orexi!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks Vlees