- 350 g Tomato frito
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Grieks gehaktbrood op tafel.
- Snijd de champignons in plakjes, de paprika in blokjes en snipper de rode ui. Bak ze in wat olijfolie.
- Snijd het knoflookteentje fijn.
- Kook ondertussen 5 eieren hard.
- Meng het gehakt met het champignons, ui, paprika mengsel, twee eieren, 1/3 van het pakje tomatenpuree, het fijngesneden knoflookteentje en het paneermeel. Voeg naar smaak peper, zout en Italiaanse kruiden toe.
- Verwarm ondertussen de rest van de tomatenpuree met het verkruimelde bouillonblokje.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg het gehakt op een vel bakpapier en druk het tot een rechthoek. Leg de 5 gekookte eieren boven op het gehakt, en vouw het gehakt dicht. Druk de naadjes dicht.
- Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal en giet de tomatenpuree erover. Bak het geheel gedurende ongeveer 50-60 minuten in de oven op 200 graden.
- Kali orexi!