Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige oosterse gekruide biefstukreepjes met paprika en lenteui op tafel.
- Meng 1 eetlepel olie met de maizena, korianderpoeder en wat zwarte peper. Roer de biefstukplakjes hierdoor en laat het vlees hierin even (plm. 10 minuten) marineren.
- Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in smalle reepjes. Snipper de gemberwortel heel fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in smalle ringetjes.
- Verhit de overige olie in de wok. Bak hierin de biefstuk (in gedeelten) op hoog vuur heel snel om en om aan. Haal uit de pan, schep op een bord en dek af met aluminiumfolie.
- Bak in het overgebleven vet de sjalotjes, knoflook en gemberwortel tot deze gaan geuren. Voeg de repen paprika en de lente-uitjes toe. Bak heel even mee.
- Blus af met de sherry. Doe de biefstuk weer in de pan. Maak op smaak met zout, sojasaus en chilisaus.
- Strooi er voor het opdienen gehakte peterselie of korianderblaadjes over.