Bleekselderijsalade met appel en honing-mosterd

Bleekselderijsalade met appel en honing-mosterd

Smulweb imageSmulweb

Deze bleekselderijsalade met appel en honing-mosterd heeft het allemaal: hij is fris, zoet, pittig, knapperig en romig. Dit recept maakt van iedere BBQ of diner in de tuin écht een zomers feestje.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 50 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bleekselderijsalade met appel en honing-mosterd op tafel.

  1. Was de bleekselderij en verwijder de draden door de buitenkant van de bleekselderij met een dunschiller te schillen. Bewaar de mooie blaadjes van de bleekselderij en gooi de kleine blaadjes weg.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Besprenkel met wat citroensap om bruin worden te voorkomen.
  3. Was de rozijnen goed en hak de walnoten in stukjes. Maak de dressing door de witte wijnazijn, druivenpitolie, zonnebloemolie, honing, mosterd en slagroom door elkaar te kloppen. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  4. Maak de salade af: meng alle ingrediënten samen met de dressing goed door elkaar en garneer met de selderijblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade