- 50 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 1 el Druivenpitolie
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Bleekselderijsalade met appel en honing-mosterd op tafel.
- Was de bleekselderij en verwijder de draden door de buitenkant van de bleekselderij met een dunschiller te schillen. Bewaar de mooie blaadjes van de bleekselderij en gooi de kleine blaadjes weg.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Besprenkel met wat citroensap om bruin worden te voorkomen.
- Was de rozijnen goed en hak de walnoten in stukjes. Maak de dressing door de witte wijnazijn, druivenpitolie, zonnebloemolie, honing, mosterd en slagroom door elkaar te kloppen. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Maak de salade af: meng alle ingrediënten samen met de dressing goed door elkaar en garneer met de selderijblaadjes.