Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Tiramisu met rabarbercompote

Tiramisu met rabarbercompote

magazine badge magazine

Geniet van de verrukkelijke combinatie van tiramisu met rabarbercompote. Deze heerlijke twist op het klassieke Italiaanse dessert combineert slagroom en zuivelspread met lagen luchtige lange vingers en wordt geserveerd met een zoete en frisse rabarbercompote. Een perfecte balans tussen romig en fruitig, ideaal voor een verfijnd dessert na een feestelijke maaltijd.

30 min bereiden dessert 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 100 g Philadelphia
  • 1 el suiker
  • 12 lange vingers
  • 125 g verse frambozen
  • 6 el rabarbercompote
  • 4 aardbeien
  • 1 el poedersuiker
  • 1 mixer
  • 1 spuitzak
  • 1 staafmixer

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tiramisu met rabarbercompote op tafel.

  1. Klop de slagroom, zuivelspread en suiker met de mixer tot een stevige massa. Doe in een spuitzak en bewaar tot verder gebruik in de koelkast.
  2. Pureer de helft van de frambozen met 70 ml water met een staafmixer tot een gladde saus.
  3. Doe de lange vingers in een ruime schaal met opstaande rand en schenk er de frambozensaus over. Draai de lange vingers na 1 min. om en laat de saus goed intrekken.
  4. Leg 4 lange vingers op een bord. Spuit er 1/3 van de crème op en schep er 2 el van de rabarbercompote op. Leg hier weer 4 lange vingers op en druk licht aan. Spuit hier 1/3 van de crème op en 2 el rabarbercompote. Dek af met de laatste 4 lange vingers en top het gerecht af met de laatste crème en 2 el rabarbercompote. Garneer met halve aardbeien en de rest van de frambozen. Bestrooi met poedersuiker.