Gekoelde macadamianotensoep met notenolie

Gekoelde macadamianotensoep met notenolie

Smulweb imageSmulweb

Deze verfrissende gekoelde macadamianotensoep met notenolie is perfect voor warme zomerse dagen. Geroosterde macadamianoten en een vleugje room zorgen voor een romige, smaakvolle soep. Maak het af met gehakte macadamianoten voor de perfecte textuur.

45 min bereiden

tussengerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gekoelde macadamianotensoep met notenolie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel 2 eetlepels van de noten over de bakplaat en rooster ze tot ze goudbruin zijn.
  2. Hak de geroosterde noten fijn en bewaar ze.
  3. Doe de aardappel, prei, ui en bouillon in een grote steelpan en breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
  5. Haal de pan van het vuur en laat het licht afkoelen.
  6. Voeg de rest van de macadamianoten toe en pureer de soep in gedeelten glad in de keukenmachine.
  7. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  8. Laat de soep afkoelen en zet het dan in de koelkast om door en door koud te worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep