De enige echte griekse kip uit de oven

De enige echte griekse kip uit de oven

Smulweb imageSmulweb

De enige echte griekse kip uit de oven van blije kippen gemarineerd met olijfolie, rozemarijn, knoflook, peper en zout. Geserveerd met aardappels, bonen en feta kaas. Kali Orexi!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke De enige echte griekse kip uit de oven op tafel.

  1. Neem kippenbouten van blije kippen, was en droog ze met keukenpapier. Smeer ze goed in met peper, zout, pikante paprikapoeder en olijfolie.
  2. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in hapklare brokken. Snijd uien in ringen en bonen in stukken. Blancheer de bonen kort.
  3. Doe 5 el olijfolie in een schaal en meng met geperste knoflook en rozemarijn naaldjes. Voeg uien en aardappel toe, voeg flink peper en zout toe en laat een uur intrekken.
  4. Neem een bakblik en vet deze goed in met olie. Leg de gekruide kippenbouten erop en bak ze in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden voor een half uur.
  5. Haal de kippenbouten uit de oven, draai ze om en verdeel de aardappels in marinade er rondom. Bak nog eens een half uur en verdeel tenslotte de geblancheerde bonen erover en verbrokkelde feta erbij.
  6. Giet wat olijfolie erover en voeg nog een extra snufje peper en zout toe en bak nog 12 minuten.
  7. Prik in de kip en als er vocht uitloopt, is de kip goed gaar. Verdeel het gerecht over borden en zeg "Kali Orexi"!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte