Lekkerste toetje ooit fruittiramisu

Lekkerste toetje ooit fruittiramisu

Smulweb imageSmulweb

Het lekkerste toetje ooit: fruittiramisu. Bedekt met frambozen en bramen. Lange vingers, zomerfruit saus, eiercrème en mascarpone in deze fantastische tiramisu, die minimaal 2 uur in de koelkast moet staan om op te stijven.

120 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Bramen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lekkerste toetje ooit fruittiramisu op tafel.

  1. Doe de inhoud van het bevroren pak zomerfruit in een steelpannetje, samen met 50 gram suiker. Breng alles aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken op middelhoog vuur. Maak in het pannetje de stukjes fruit wat kleiner met een pollepel.
  2. Bedek in de tussentijd de bodem van een ovenschaal met lange vingers. Als het zomerfruit klaar is giet je het in de schaal en verdeel je het goed over de lange vingers. Laten afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Splits de eieren en doe de 4 eierdooiers met 50 gram suiker in een kom (eiwit heb je niet meer nodig!) Klop het met de mixer 5 minuten, tot het een lichtgele crème is. Doe de mascarpone in een andere kom. Schraap het merg van het vanillestokje en voeg dat toe aan de mascarpone. Roer het los met een vork en voeg dan de eiercrème toe. Voorzichtig door elkaar mengen (b.v. met een plastic spatel).
  4. Klop in een 3e kom de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel dit door de mascarpone. Schep het op het fruit en dek de bak af en laat hem minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Bedek de tiramisu met de frambozen en bramen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts