Zalige trifle met mascarpone advocaat en fruit

Zalige trifle met mascarpone advocaat en fruit

Smulweb imageSmulweb

Maak dit zalige trifle recept met mascarpone advocaat en fruit. Laagjes lange vingers, aardbeien en perziken besprenkeld met likeur. Alles afgetopt met een romige mascarponemengsel met kwark en advocaat, bestrooid met geroosterde amandelen. Een absolute favoriet bij jouw gasten.

25 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalige trifle met mascarpone advocaat en fruit op tafel.

  1. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Laat de perziken uitlekken en snijd ze ook in stukjes.
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan of in een warme oven (200 graden).
  3. Leg de lange vingers op de bodem van een lage schaal met de suikerkant naar beneden. Besprenkel de lange vingers met wat bijpassende likeur of sinaasappelsap.
  4. Pureer de helft van de aardbeien met de rest van het sinaasappelsap en poedersuiker naar smaak. Voeg een mespunt zout toe.
  5. Doe de overige stukjes aardbeien en de perzikenstukjes bij de gepureerde aardbeien. Houd wat fruit apart om te garneren.
  6. Verdeel het fruitmengsel over de lange vingers.
  7. Roer de mascarpone los met de kwark en de advocaat. Voeg hier de vanillesuiker aan toe. Proef en maak het geheel eventueel wat zoeter naar smaak.
  8. Giet het mascarponemengsel over het fruit.
  9. Bestrooi het geheel met de geroosterde amandelen en zet de trifle zeker een paar uur in de koelkast (kan ook al een dag van tevoren).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Fruit