Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalige trifle met mascarpone advocaat en fruit op tafel.
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Laat de perziken uitlekken en snijd ze ook in stukjes.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan of in een warme oven (200 graden).
- Leg de lange vingers op de bodem van een lage schaal met de suikerkant naar beneden. Besprenkel de lange vingers met wat bijpassende likeur of sinaasappelsap.
- Pureer de helft van de aardbeien met de rest van het sinaasappelsap en poedersuiker naar smaak. Voeg een mespunt zout toe.
- Doe de overige stukjes aardbeien en de perzikenstukjes bij de gepureerde aardbeien. Houd wat fruit apart om te garneren.
- Verdeel het fruitmengsel over de lange vingers.
- Roer de mascarpone los met de kwark en de advocaat. Voeg hier de vanillesuiker aan toe. Proef en maak het geheel eventueel wat zoeter naar smaak.
- Giet het mascarponemengsel over het fruit.
- Bestrooi het geheel met de geroosterde amandelen en zet de trifle zeker een paar uur in de koelkast (kan ook al een dag van tevoren).