Surf turf

Surf turf

Smulweb imageSmulweb

Haal de steaks uit de koelkast, laat ze op kamertemperatuur komen en leg ze daarna op de gril/bbq. De kreeftstaarten worden gehalveerd en na inwrijven met olie en zeezout op de gril/bbq gelegd. Tot slot: lente-uitjes, kervel en knoflook voor smaak. Een surf en turf die niet te weerstaan is!

15 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Surf turf op tafel.

  1. Haal de steaks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Leg ze vervolgens op de gril/bbq.
  2. Halveer de kreeftstaarten in de lengte, strooi zeezout erover en smeer ze in met olie. Leg ze met de ingesneden kant op de gril/bbq, nadat de steaks na 3 minuten zijn omgedraaid.
  3. Maak de lente-uitjes schoon en leg het witte gedeelte op het minst hete gedeelte van de gril/bbq. Snijd de kervel en knoflook fijn.
  4. Draai de kreeftstaarten na ongeveer 5 minuten om en leg de kruiden erop. Laat de steaks en kreeftstaarten na het omdraaien nog 5 minuten aan de rand van de gril/bbq bij gemiddelde warmte rusten.
  5. Kruid de steaks en kreeftstaarten voor het serveren met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees