Thaise groenten met kip uit de wok

Thaise groenten met kip uit de wok

Smulweb imageSmulweb

Maak snel en gemakkelijk een lekkere Thaise groenten met kip uit de wok. Sappige kip en sappige groenten. De perfecte combinatie van Thaise smaken. Heerlijke groenten zoals aubergines, asperges en oesterzwammen maken het geheel compleet. Serveer het met rijst of noedels.

25 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 227 g Bamboe scheuten
  • 15 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Thaise groenten met kip uit de wok op tafel.

  1. Snijd aubergines in vieren en kook ze 3 minuten in ruim water met zout. Laat ze daarna uitlekken en snijd ze in blokjes. Scheur oesterzwammen en snijd sjalot in ringen. Snijd peper en koriander fijn. Hak knoflook en gember fijn.
  2. Verhit olie in de wok en fruit hierin de knoflook en peper. Voeg de kipfilet toe en wok het gaar. Voeg daarna gember, vissaus en sojasaus toe.
  3. Voeg aubergine, asperges, oesterzwammen en sjalotjes toe als het vlees bijna gaar is. Voeg als laatste de koriander toe en houd eventueel een paar takjes achter voor de garnering.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte