- 1 tl Peterselie gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Echte griekse gyros uit de grillpan op tafel.
- Snijd de varkensschnitzeltjes in dunne reepjes en doe in een schaal. Snijd een halve rode en groene paprika in blokjes en een grote ui in halve ringen.
- Maak kruiden- en specerijenmix voor gyros (recept staat er ook los op Smulweb om te bewaren) door alles door elkaar te mengen en fijn te maken.
- Doe een klein scheutje olijfolie door de reepjes, voeg uien en paprika toe, voeg het hele kruidenmengsel toe en meng heel goed door elkaar. Laat een uur intrekken.
- Neem een grillpan, smeer die met een kwastje in met wat druppels olijfolie (geen scheut!) en voeg gyros in kleine porties toe. Bak snel om en om bruin, laat even liggen, zo krijgen de vleesreepjes leuke grillstreepjes.
- Warm serveren met een partje citroen. Dit is vreselijk lekker en niet vet.