Tonijnsalade met kappertjes en rijst

Tonijnsalade met kappertjes en rijst

Smulweb imageSmulweb

Deze tonijnsalade met kappertjes en rijst is simpel te maken en heerlijk fris! Serveer met stokbrood als lunch of als lichte avondmaaltijd.

15 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tonijnsalade met kappertjes en rijst op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Pel de ui, halveer deze in de lengte en snijd de ui in halve ringen. Snijd de citroen in 4 kwarten. Laat de tonijn en de kappertjes in een zeef uitlekken.
  3. Klop in een kom de olie en azijn tot een dressing en breng deze op smaak met zout en peper.
  4. Schep in een grote kom de afgekoelde rijst, paprika, rode ui, tonijn, kappertjes en olijven voorzichtig door elkaar.
  5. Verdeel de rijstsalade over het bord en garneer de salade met citroen. Serveer met stokbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Rijst Tonijnsalade